omgeving
beschikbaarheid

info toerisme Rusland

het appartement
home
prijzen en reserveren
reacties
English

Voor velen ligt de keuze voor georganiseerde reizen niet voor de hand. De meeste grote toeristenhotels liggen bovendien buiten het centrum en hebben een twijfelachtige prijs-kwaliteitverhouding. Met het huren van ons appartement krijgt u een interessante en daarnaast een relatief voordelige mogelijkheid Sint Petersburg van binnenuit te ontdekken. Daarnaast kunnen wij het een en ander voor u organiseren, zoals het vervoer van/naar het vliegveld, gidsdiensten, enz.

Per vliegtuig
Vanaf Schiphol vliegt alleen de KLM nog rechtstreeks op Sint Petersburg. De vliegtijd bedraagt 2,5 uur. De Russische maatschappij Rossya onderhoud een rechtstreekse verbinding vanaf Dusseldorf.

Per auto
Via Scandinavie bestaat een goede mogelijkheid Sint Petersburg per auto te bereiken. Via Kiel of Stockholm kunt u per boot naar Helsinki reizen, vandaar is het nog zo'n 350 kilometer naar Sint Petersburg. Via Polen, Litouwen en Letland bent u drie dagen onderweg. Op 300 meter afstand van het huis is de bewaakte parkeerplaats van het Azimut hotel. De wegen naar de stad zijn goed, in de stad redelijk, de Russische verkeersdeelnemer is in het algemeen assertief.

Per trein
U kunt per trein via Berlijn naar Sint Petersburg reizen. Er zijn 2 persoons (1e klas) en 4 persoons (2e klas) slaaprijtuigen. U bent dan wel twee dagen (zo'n 42 uur) onderweg. Voor romantici, avontuurlijken en vliegangstigen. Hier informatie over treinreizen naar en binnen Rusland

 

Taal
Het Russisch is geen eenvoudige taal. Het cyrilische schrift maakt het er bij een kortere kennismaking niet makkelijker op. Een taalgids kan behulpzaam zijn.

Geld
De Russische geldeenheid is de Roebel. In de stad zijn tegenwoordig in ruime mate geldautomaten aanwezig waar u, variërend per bank, maximaal 9.000 tot 20.000 roebel kunt opnemen. Het meenemen van veel kontanten is dan ook overbodig. Ook met creditcards kunt u in veel restaurants en winkels terecht.

Prijsniveau
Het gemiddelde prijsniveau is vergelijkbaar met Nederland met uitschieters naar beneden en naar boven. Lokale produkten zijn in het algemeen wat voordeliger. Er zijn goede voordelige restaurants maar ook die duur en matig zijn. Museum- en vooral theaterbezoek is voor buitenlanders een prijzige aangelegenheid.

 

Visum

Vanaf 1 oktober 2019 is het mogelijk een e-visum aan te vragen voor St. Petersburg en omgeving.

Met dit visum kunt u maximaal 8 dagen verblijven. Het visum is 30 dagen geldig.

U kunt het visum hier online aanvragen, de procedure duurt 4 dagen en is kosteloos


Voor het reizen naar Rusland heeft u een visum nodig welke uitsluitend op vertoon van een uitnodiging wordt afgegeven. Iedere reiziger heeft een afzonderlijk op naam gestelde toeristische uitnodiging nodig. Restrictie hierbij is een maximaal verblijf van 30 dagen
. De visumuitnodiging kunt u via onze contactpersoon in St. Petersburg regelen.

De afhandeling van de visumaanvraag kunt uitbesteden bij onder meer het visumbureau in Amsterdam, of het visumbureau in Brussel.

De normale visumaanvraag procedure neemt 5 dagen in beslag.

Het visum zelf kost 35 Euro (vanaf).

Bij reservering ontvangt u van ons alle informatie over het verkrijgen van het visum voor Rusland.