omgeving
beschikbaarheid

info toerisme Rusland

het appartement
home
prijzen en reserveren
reacties
English

kathedralen van Sint Petersburg, gelegen in het groen bij de kruising van het Krukov gracht en de Gribojedovja gracht. Niet ver hier vandaan vindt u ook het beroemde Mariinsky-theater.


Vanaf het Toergenjevplein rijden trams via de Sadovaja straat naar de Nevski prospect. Vanaf de Angliski prospect is een snelle busverbinding naar het begin van de Nevsky prospect. Dichtsbijzijnde metrostations zijn Technologitsjeski Institut en Baltiski Vokzal. Dit laatste station is eveneens een treinstation met lokale treinen naar onder meer Peterhof, Lomonosov en Gatchina.

Er zijn goede en betaalbare eetgelegenheden in de buurt evenals supermarktjes voor dagelijkse boodschappen.

St. Petersburg is een grote, breed opgezette stad. Het Paleisplein, gelegen aan het begin van de Nevski prospect geldt als het stadshart. De afstand hiervandaan naar het appartement is minder groot dan de afstand van het einde van de Nevski prospect naar dit plein.

Het huis is gelegen in de rustige en authentieke wijk Kolomna, op de hoek van de Fontanka kade en de Angliski prospect. Het is de buurt waar Dostojevski zijn roman Misdaad en straf heeft gesitueerd. Het nabijgelegen plantsoen op het Toergenjevplein biedt volop de mogelijkheid het eigentijdse Peterburgse leven in historisch decor te bestuderen.


Op een aantal minuten lopen vindt u de Sint Nicolaas kathedraal(foto onder), een van de mooiste

De locatie is ideaal om na een dag met vele indrukken weer bij te komen. Een wandeling in de schemering langs de Fontanka kade of het Gribojedovja gracht is een onvergetelijke ervaring.